sl-SIhr-HR
Language
Search
Search ×


Podatki so za podjetja ključnega pomena. Brez dostopa do svojih podatkov podjetja svojim strankam ne morejo zagotoviti pričakovane ravni storitev. Slabši odnosi s strankami, izguba prodaje ali težave s sodelovanjem v delovnih skupinah je le nekaj primerov, kaj se lahko zgodi, če informacije niso na voljo.

image

Kaj je NAS?

NAS je pomnilniška naprava, priključena na omrežje, ki uporabnikom omrežja in različnim odjemalcem omogoča dostop do osrednjega mesta za shranjevanje in pridobivanje podatkov. Vanjo lahko vgradimo enega ali več diskov. Naprave so prilagodljive in skalabilne, kar pomeni, da lahko obstoječi sistem po potrebi nadgradimo z dodatnimi diski ali napravami. NAS je kot da bi imeli svoj zasebni oblak. Je hitrejši, cenejši in nudi vse prednosti javnega oblaka v lokalnem okolju, kar vam daje popoln nadzor.

NASi različnih proizvajalcev ponujajo različen nabor dodatnih programov. Synology je poznan po tem, da nudi res veliko (https://www.synology.com/en-global/dsm/packages). Programi so na voljo za prenos znotraj operacijskega sistema, ko se na napravo prijavimo. Velika večina je za uporabnike strežnikov NAS Synology brezplačna. Programi so primerni za uporabo v domačem okolju ali v podjetjih vseh velikosti.

image

Domača shramba podatkov

Za vaš privatni oblak, enostavno deljenje datotek, pretakanje večpredstavnostnih vsebin in brezhibno shranjevanje podatkov.

Domači uporabniki

Synology DiskStation omogoča enostavno upravljanje digitalnih vsebin. Naredite več z napravami, ki jih že imate: računalniki, mobilne naprave, televizorji, naprave DLNA in radijski sprejemniki. Družina in prijatelji bodo lahko z uporabo mobilnih naprav dostopali do vseh digitalnih vsebin na enem mestu, na različnih platformah in od koderkoli.

HRAMBA IN BACKUP PODATKOV

Podatki so na NASu shranjeni v RAID konfiguracijah, ki zagotavljajo že kar visoko stopnjo varnosti podatkov. Z dodatnimi programi za varnostno kopiranje pa se lahko približamo že kar popolni varnosti naših datotek, slik ali filmov. Seveda je cela rešitev nekoliko bolj zapletena, ne pa toliko, da bi nas lahko skrbelo. Za dodatne informacije preberite članek »Ste pripravljeni tvegati izgubo podatkov?«.

MULTIMEDIJA

Medijski strežnik je združljiv tudi z DLNA, tako da boste imeli vaše multimedijske datoteke shranjene na enem mestu in dosegljive z vseh multimedijskih naprav (Video Station, Audio Station, Photo Station...) S programom za predvajanje glasbe Audio Station pa si boste lahko izdelali tudi svojo internetno radijsko postajo. 

ZASEBNI OBLAK

Če ste veliko na poti, si lahko postavite zasebni oblak, ki vam omogoča samodejno sinhronizacijo podatkov med različnimi računalniki in mobilnimi napravami (mobilni telefon, računalnik, tablice). Ne bo vam več potrebno skrbeti, katerih podatkov nimate s seboj. Vse datoteke, ki jih imate shranjene na DiskSationu so dostopne preko DS file aplikacije in katerekoli mobilne naprave.

UPORABNI PROGRAMI

Download station obvladuje protokole BitTorrent, eMule, http in ftp ter predstavlja priročno orodje za prenašanje vseh vrst datotek. Na hitro si boste lahko postavili svojo spletno stran, prejemali e-pošto (mail server, Office). Na voljo je še cel nabor uporabnih programov. Preverite na povezavi: https://www.synology.com/en-global/dsm/packages

Strežniki NAS so idealni za mala in srednje velika podjetja.

Z uporabo strežnika NAS so podatki shranjeni na enem mestu in nenehno dostopni, kar zaposlenim olajša skupinsko delo in sodelovanje v delovnih skupinah, pravočasen odziv strankam in spremljanje prodaje ali drugih dogodkov v realnem času. Ker je NAS podoben zasebnemu oblaku, je do podatkov mogoče dostopati na daljavo z uporabo omrežne povezave, kar pomeni, da lahko zaposleni delajo kjer koli in kadar koli.

  • Enostaven za uporabo, običajno za upravljanje ni potreben IT strokovnjak.
  • Nizki stroški hrambe podatkov in dokumentov.
  • Enostavno varnostno kopiranje podatkov, podatki so vam vedno na voljo, ko jih potrebujete.
  • Varna in zanesljiva centralizirana shramba podatkov.
image

Hramba v malih in srednje velikih podjetjih

Povečana učinkovitost in produktivnost, podpora za delo od doma ali na poti. Za zaščito podatkov so na voljo kompleksnejši sistemi varnostnega kopiranja, zgradili si boste svoj zasebni oblak, postavili poštni strežnik, strojna oprema pa omogoča tudi postavitev sistema High Availability 

Poslovni uporabniki

Učinkovitost in produktivnost postajata vse pomembnejši nalogi podjetij. Pri tem govorimo o nemoteni integraciji z obstoječo infrastrukturo, različnih načinih dostopa do podatkov in zapletenih metodah varnosti in zaščite podatkov.

Poslovni uporabniki pri svojem delu uporabljajo zmogljivejše naprave, praviloma so to 
strežniki NAS serije Plus in višje, ki omogočajo namestitev tudi kompleksnejših programov in še večjo učinkovitost in varnost podatkov. 

HRAMBA IN BACKUP PODATKOV

Enako kot pri domačih uporabnikih so podatki na NASu shranjeni v RAID konfiguracijah, dodatni programi za varnostno kopiranje pa se lahko primerjajo s profesionalnimi. Za dodatne informacije preberite White Paper Active Backup.

NADZOR

·        Rešitev Surveillance Station lahko poganjate na vseh strežnikih NAS ali NVR Synology. Za varovanje vašega doma ali manjše pisarne zadošča že naprava serije j, običajno pa je taka namestitev namenjena eni lokaciji z do 16 kamerami.

Za bolj kompleksne sisteme varovanja pa boste potrebovali zmogljivejšo napravo, vendar boste tako lahko izkoristili vso moč rešitve Surveillance Station.

HIGH AVAILABILITY

Synology High Availability je rešitev v kateri postavimo dva strežnika z namenom zmanjšanja možnosti prekinitev delovanja, ki jih povzročajo sistemske okvare. V njem sta dva združljiva strežnika NAS Synology, ki tvorita "visoko razpoložljivo gručo". Eden od strežnikov prevzame vlogo aktivnega strežnika, drugi pa deluje kot pasivni strežnik v pripravljenosti. Več informacij White Paper High Availability.

VPN

VPN je kratica za Virtual Private Network, kar lahko prevedemo kot navidezno zasebno omrežje. Gre za rešitev, ki jo uporabljajo podjetja ali posamezniki za povezovanje v oddaljena omrežja. Za to uporabljajo internet, pri tem pa ohranjajo visoko stopnjo zasebnosti ob pomoči varnostnih postopkov in določenih protokolov (tunneling protocol). Več podatkov na povezavi: VPN - Delo od doma

Synology - serijski zmagovalec!

Synology Inc. je na izboru revije PC Mag prejel naziv »Zmagovalec poslovnega izbora 2019« v kategoriji delovnih strežnikov in strežnikov NAS. Priznanje je prejel že šesto leto zapored. Od leta 2013 se je podjetje Synology vsako leto uvrstilo na prvo mesto med ponudniki omrežnih naprav za shranjevanje podatkov v poslovnem razredu. Z 9,1 od 10 točk so navdušili v splošnem zadovoljstvu z napravo in zanesljivostjo delovanja. Več informacij na Synology - serijski zmagovalec.

Več podatkov o strežnikih NAS Synology dobite na spletni strani Xenon forte - trgovina

O nas

Xenon forte d.o.o.
Letališka cesta 29
1000 Ljubljana
Tel.:  01 54 84 800
Fax.: 01 54 84 819


info@xenon-forte.si
www.xenon-forte.si

     

Novice

Želim prejemati novice iz programa strežnikov NAS Synology:
Copyright 2022 by Xenon-Forte Pogoji uporabe Privacy Statement
Back To Top